Català - Castellano

Buscar
Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo Photo
Ha arribat l’hora de posar a prova la nostra trajectòria per anar més enllà, per donar més i oferir a col•lectius necessitats oportunitats de millora que facin menys difícils accions tan quotidianes per nosaltres com anar a l’escola o al metge.

Des de sempre, hem col•laborat amb regions del 3er món, donant ambulàncies a països tan distants com Hondures, Bielorrússia, Senegal, Paraguai, Perú o la República Dominicana, però ara la vida ens ha regalat la possibilitat de conèixer de primera mà com es viu a un indret de Gàmbia anomenat Garawoll . Un regal perquè, tot i patir veient que difícil és la subsistència allà, els seus habitants ens han fet recordar que valors com la humilitat, la generositat, la gratitud i la bondat estan encara molt presents en un món ple d’enveges, avarícies i rivalitats. Ens han demostrat que no tenen res, però que alhora ho tenen tot, i que nosaltres, que ho tenim tot, no ho valorem.

Aquesta experiència ens va convèncer per engegar un projecte que pretenem que sigui comú i que hem anomenat Fundació La Pau Solidària. El nom no l’hem escollit a l’atzar, si no que hem volgut conjugar el de la nostra organització, “LA PAU”, que, a més, representa uns valors molt clars, amb la paraula “SOLIDÀRIA”. Aquest mot té tot el significat que volem donar a la Fundació, que no és res més que “estar disposats a compartir les responsabilitats dels altres”. Així de simple, però així de complex, perquè per poder compartir les responsabilitats dels més necessitats fa falta voluntat, però també recursos, materials i humans, que aportin finançament, col•laboracions, cooperació i treball, i assolir tot això sòls serà impossible.

Per això pretenem que la Fundació sigui de La Pau, però també de tots aquells que estiguin disposats a aportar i a assumir un compromís que vagi més enllà de les relacions estrictament laborals. Busquem un compromís conjunt que no posi barreres a les nostres limitacions, que ens impulsi per aconseguir fites tan ambicioses però alhora tan necessàries com muntar un simple sistema sanitari o infraestructures per canalitzar l’aigua, no acotant el nostre radi d’acció a les donacions de vehicles que veníem realitzant fins ara.

Estem segurs que aquesta sinèrgia d’experiències, coneixements i recursos pot donar resultats extraordinaris i capaços de revertir situacions extremes com les que assolen a les regions menys desenvolupades, ja siguin locals, estatals o estrangeres.